College van Schouwen-Duiveland en gedeputeerden bezoeken innovatieve voedselproductie projecten op Schouwen-Duiveland

30 maart 2022

Wethouder Schot en burgemeester van der Hoek brachten vrijdag 25 maart samen met de gedeputeerden van Zuid-Holland mevrouw Baljeu en de heer Stolk en gedeputeerde van Zeeland mevrouw Pijpelink een bezoek aan projecten die mede voortkomen uit de samenwerking van het Living Lab Schouwen-Duiveland.
Tijdens dit bezoek werden innovaties op het gebied van de voedselproductie gepresenteerd, voedsel uit het water en van het land. Bij de locatie in de baai van de Schelphoek bij Serooskerke heeft Sjaak Smeins van Dutch Seaweed Group uitleg gegeven over de mogelijkheden van zeewierteelt voor verwerking en consumptie.
Ook werd boerderij Oud Brabers van agrariƫr Remijn aan de Steursweg in Burgh-Haamstede bezocht. Hier werd aandachtig met elkaar gesproken over het thema zoet water en de toekomst van de landbouw op het eiland. De gedeputeerden waren op bezoek omdat de provincies, gemeente en vele andere partijen met elkaar samenwerken aan een toekomstbestendig en vitaal landelijk gebied in de Zuidwestelijke Delta.

bezoek college en gedeputeerden aan Living Lab